tiistai 9. elokuuta 2011

Ajatuksia & Pohjakerroksen tekoa

wc:n ja pukuhuoneen väliseinän muuraus
Kaikenlaista se tämä rakennusprojekti vaatii. Lupien hakeminen, poikkeuslupa ja rakennuslupa, naapurien kuulemisiin vastaaminen, vakuutukset talkoolaisille, kirvesmiehille ja rakennustyömaalle.

Rakentamisen aloituskokous pidettiin tässä Ikihirren toimistolla, mukana olivat kirvesmies, rakennuttaja, rakennustarkastaja ja Ikihirren puolesta rakennusvalvoja.

Töitä on nyt tehty vähän urakallakin, että päästäisiin "kesälomalle" hetkeksi huokaisemaan, ennen kuin tulee hirsipaketti Ikihirreltä. Taitaa olla haaveajattelua... ;)

monenlaista ja -kokoista työmies







Ulkoseinien valmistuttua tasoitettiin pohja, hiekkalla ja soralla. Radonkaasu putkia upotettiin soraan. Maaperässä ei pitäisi olla kaasuja mutta, kun ei asiasta saatu kunnollista varmuutta, päätimme laittaa radonputkiston kaiken varalta. Kantavat väliseinät muurattiin ennen lattian valua, loput seinät muurattiin sitten jälkeen. Pesuhuonetta hiukan levennettiin, jos innostuis sen poreammeen siihen laittamaan. saunan seiniä piti muuttaa ja pukuhuonettakin pienentää. No piippukin sitten siirrettiin pukuhuoneen puolelle saunasta, että tulisi lisää tilaa. Sähkökiuas vai puukiuas? siinäpä pulma. Puukiuasta ollaan kyllä oltu laittamassa, mutta sähkökiuas olisi tähän saunaan mielestäni järkevämpi ratkaisu ;) Ja kun on jo olemassa lisäksi rantasauna, puukiukaalla varustettuna. No aika näyttää.


Matti Kelloniemi työn touhussa

ja hiekkaa pirttiin
Sorakerroksen päälle tuli thyrox levyt, joihin upotettiin vesijohdot ja rautaristikkoa sen päälle, niihin sitten kiinnitettiin lattialämmitysputket ja sitten vain lattiavalu. Kuulostaa niin yksinkertaiselta ja helpolta, käytännössä ei ihan nuin vain tekastu homma.

sauna ja pesuhuone

Tekninen tila ja kodinhoitohuone

Ruskon Betoni toimitti valumassan

Muurari Tenho Lehtola lattianvalussa
Kuumana kesäpäivänä kun valettiin lattiat, tuli eteen ongelma, sementti kuivuisi liian nopeaan ja aiheuttaisi halkeamia lattiaan, sitä sitten kasteltiin kuuden-kahdeksan tunnin välein. Eipä tullut halkeamia ;)


3 kommenttia:

  1. teidän työmaa vaikutta erittäin tehokkaalta! kohtahan se talo on jo tupareita vailla valmis ;)

    saunan suhteen laittaisin ilman muuta puu kiukaan, sähkö saunassa on tukalat löylyt, tai mikä sen parasta olis jos laittaisi molemmat!! :)

    -janni-

    VastaaPoista
  2. Joo, meillä on kyllä aivan mainiot työmiehet raksalla, kiitosta tätäkin kautta heille ja talkoolaisista puhumattakaan! se on tämä kiuas asia vähän niinkuin maku asia, ei voi kiistellä, toiset tykkää sähköstä toiset puusta. Vaan jospa laittais ainavalmis-kiukaan, sais niin miedot t. kuumat löylyt kun haluaa ;)

    VastaaPoista
  3. Sen verran komeesti näyttää Tenholta muuraus käyttävän, että soitin hänelle ja tilasin töihin :)
    Näin se homma etenee...

    VastaaPoista