maanantai 26. maaliskuuta 2012

Panelienlakkauskuukausi

 Kemijärven Värisilmän kautta raksalle ja..

..siitä se sitten lähtee ;)

keskikerroksen makuuhuone muuntui kahvihuoneeksi

kattopaneleihin on käytetty VS puolihimmeä sisälakka, Tikkurilan Lumi sävy, nro. 5060.
yläkerran toinen pikkumakkari

lattialämmitysputket vedetty yläkertaan

yläkerran wc
 Ensimmäiset hirsiseinät ja hirsipanelit saivat väriä pintaansa, 
Sisäseiniin on käytetty Kiva PH3441 kuultavat sisävärit, Pähkinäpensas toiselta nimeltään ;)

Janette, Maria & Liisa
lakka on violetin väristä ja seinästä pitäs tulla ruskea.. vähän arvelutti ensin



Janette







 Työn raskaan raatajat

Marjo
 Sitä monesti luulee että lakkaaminen ja maalaaminen on mukavaakin hommaa, 
no joo, ehkä siihen asti kunnes siitä tulee pakkohommaa.. 
no mut, hyvä seura, parempi mieli, sillähän jaksaa jo pitkälle ;)

 Hirveen paljon kiitoksia Värisilmän Jounille, aivan loistavasta asiakaspalvelusta!

5 kommenttia:

  1. Aa, täältähän tuo sävy löytyikin ja ihan sama pähkinäpensas, johon mekin ollaan päätymässä :) Kiva-lakalla siis olette käsitelleet seinäpinnat? Jos viitsit, kertoisitteko, miksi valitsitte tuon lakan? Mikä kiiltoaste tuosta on kyseessä?

    Outi

    VastaaPoista
  2. Heippa! pienellä viiveellä.. eli värisilmän sisäpanelilakka on siis kyseessä. ja puolihimmeä. Suurin syy valita tuo väri oli varmaan aika pitkälle se että se miellyttää silmää ja ei ole liian tumma, kuitenkin lämmin väri. yhteen kertaan vedettynä, ei välttämättä ole liian tumma vaikka vetäis kahteenkin kertaan. tulee tasaisempi jälki jos vetää kahteen kertaan. se lakkauspaikan lämpötilakin vaikuttaa aika paljon lopputulokseen. pieniä virheitä tuli meilläkin mutta kyllä ne taitaa lopussa upota kokonaisuuteen. hope so.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja ei ainakaan kuviin ole päässyt mitään virheitä! Hienoa työtä! :)

      Poista
  3. Kiitos kovasti tiedoista! Oikein hyvältä näyttävät nuo seinät ja mielenkiinnolla odotan, millaisia materiaaleja ja värejä valitsette muihin pintoihin sisällä. Meillä on tällä hetkellä tiukan pohdinnan alla lattiat...

    Auton perässä odottaa nyt koepurkki Tikkurilan Hirsisuojaa sävytettynä tuolla 3441-sävyllä. Näiden kuvien perusteella yksikin käsittely saattaisi riittää... Mä niin tykkään tuosta sävystä juuri siksi, että on mukavan lämmin väri, muttei kuitenkaan punainen.

    Mutta sitä yritin vielä kysyä, miksi päädyitte nimenomaan tuohon sisäpaneelilakkaan? Kun meille on kovasti tyrkytetty saunasuojaa tai hirsisuojaa sisäseiniin. Niissäkin on puolihimmeä kiiltoaste, joten varmaan lopputulos olisi kyllä samantyyppinen. Hmm. Pitääpä vielä käydä kyselemässä.

    Outi

    VastaaPoista
  4. Päädyimme juuri tuohon sisäpanelilakkaan koska luotimme asiantuntijan sanaan paikallisessa värisilmässä. Kyllä siinä vivahde punaista löytyy, huomaa jos tilaan, jossa on paljon pähkinäpensaan sävyä, tuodaan vaaleampaa ruskeaa, se seinä auttamatta hieman näyttää punertavalta, mutta pähkinä sävy (eli tumma ruskea) ei aiheuta sellaista efektiä. ja ei kato niin kovin tarkkaan, rakennusvaiheessahan sitä on aika kriittinen näissä asioissa ;) vaikeita valintoja.. mutta tämä on kyllä ollut ihan kiva valinta. kannattee kuunnella kokeneita rakennusihmisiä jos tuntuu tulevan kovin monenlaista ehdotusta. hirsisuoja ei kuulosta kovin huonolta vaihtoehdolta mutta tuo saunasuoja esim. olkkarin seiniin on kyllä aika uutta minun korville.

    Lattiat on meillä suurimmalta osin kiveä, yläkerrassa on korkkilaminaatti, se mukavasti vaimentaa ääntä. väiseinät on vaaleaksi maalatut, ettei tule kovin mökkifiilistä jos on puuta joka seinällä. kivi ja hirsi on kyllä sopiva pari, minun silmään ainaki ;)ja helppohoitoinen. tuleeko lattialämmitys vai onko lämmitys jokin muu, sehän ratkasee varmaan aika pitkälti lattiamateriaalit eri huoneissa. meillä on lattialämpö, niin kivi tuntui senkin puolesta hyvältä ratkaisulta. lykkyä pyttyyn vain teillekin!

    VastaaPoista