keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Eristyshommia ja maantäyttöä

Terassin pilarikehikot pystyssä ja valettu
Eristyshommissa Juha


Finnfoamit seinissä

Antonilta saa eristysvinkkejä vuorostaan Reijo

autokatoksen valutuen rakentamista ja eristystä

Autokatoksen reunan valu

eristeiden päälle patolevymuovit

ja maantäyttöä

etupihaa

takapiha talvikuntoon

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Alakertaan saatiin jo katto pään päälle!

Alakerran väliseinät muurattiin kahitiilistä,tukipilareita rakenneltiin useampi päivä alakertaan, tukemaan liitoslevyjä valun ajaksi. Niin kovasti tullut siivottua että siivous harjatkin sanoivat työsopimuksen irti, pikaliima ja kakspuoliteippi on hyvä ensiapu moneen asiaan ;) Liitoslevyjen päissä olevat pienet aukot piti teipata ilmastointiteipillä ettei valettaessa massa valu alakertaan, muutaman tunnin urakka seki.
 tukipilareita

Tukipilareita tuli ristiin rastiin alakertaan

Liitoslevyt paikoilleen

varaston tukipilari hitsattu paikoilleen

Liitoslevyjen asennusta

Raudoittajan apulainen

kyllä siihen vain rautaa menikin

ja sitten välikerroksen valu , massan toimitti jälleen Ruskon Betoni

valmista tuli
Vettäkin ripsi mukavasti pari päivää siinä että sai valu rauhassa hiljokseen kuivua. Sitten se homma oli kun valu oli kuivunut, purettiin alakerrasta tuet pois, moottorisaha oli erittäin tehokas apuväline siihen hommaan ;)
No sitä lauta ja lankkutavaran putsausta nauloista onkin sitten riittänyt.. ja riittää todennäköisesti niin kauan ku vain jaksaa tehdä. Onneksi on reippaita talkoolaisia suku täynnä ;) Kiitos avusta!

Seppo Kyyhkynen hakemassa runkoja kotavaarasta sirkkelille
Sirkkeli on soinut tauotta, kun on tukkia sahattu kotiväen voimin. Ei ole kauan laudat ja lankut taapelissa kerenneet maata, kun on jo tarvittu raksalle. On siitä suuri apu omasta sirkkelistä ja puutavarasta.
Kyllä sitä touhua rakennuksella riittääkin, vapaa-aika on kulunut lähinnä ympäristön ja talon siistimisessä.

Sähkötöitä on taituroinut Kairan Sähkö ja Kone, Terho Ahola.
Koillis-Lapin sähkön poijat käväs asentaan meille sähkötaulun ;)

perjantai 2. syyskuuta 2011

maailmassa monta on ihmeellistä asiaa ;)

Ikkunatilaus on nyt vihdoin saatu päätökseen ja ne on tilattu. Oli kyllä kova homma! Piti tarkastaa moneen kertaan, että tulee varmasti ne mitkä haluaa. Tarjoukseen oli vain laskettu kolmipeiliset lakatut ovet. Valitsimme Skaalan valkoiset ikkunat ja ovetkin pääosin. Rakennus messuilla saimme selville, että ikkunoihin saa huurtumattoman kalvon, sarjassamme asioita -jos et itse ota selvää ja pyydä sitä tarjoukseen, ei sitä kukaan sulle tarjoamaankaan tule, tuli vähän semmoinen olo ;) pisteitä siis messuille! Sekin kun sähkösuunnitelmaa tehdessä ois pitänyt tietää mihin seinälle missäkin huoneessa tulee sänky tai kaappi että, mihin voi pisto rasian laittaa...ei kai semmosta voi tietää vielä, sehän voi mieli muuttua moneen kertaan vielä ;)

Tässä rakentaessa on välillä hiukan epätodellinen olo, nyt se talo sitten valmistuu, se kun on ollut niin kauan paperilla, on voinut siirrellä väliseiniä, ideoida uutta, vaihtaa huoneiden järjestystä ym. kohta ei voi enää tehdä niin ja sen pitäisi olla sitten muka hyvä. Alunperin oli tarkoitus aloittaa rakentaminen jo kesällä 2010, mutta aloitusta siirrettiin tälle kesälle. Yhdessä vuodessa on tullut niin paljon monenlaisia uusia ajatuksia ja ideoita piirrustuksiin lisää.. minkähänlainen talo se ois, jos ois aloitettu vasta vuoden päästä rakentaminen? ;) jos jos jos...
Lintukin tekas pesän ja poikaset autokatoksen nurkkaan, sitä siinä muuan päivä siirreltiin että saatiin heidän pesä pois rakennuksen tieltä, kaikenlaista se kirvesmiehen työ vaatiikin ;)
Kirvesmiehillä ohjelmassa linnunpesän siirto välietapille...





kolme pientä poikasta ;)




..ja seuraavan päivänä uuden paikan sijoitus!